Portrait Photo Marathon


SPLOŠNI POGOJI UDELEŽBE NA DOGODKU FOTOGRAFIRANJA


Podatki o izvajalcu dogodka (v nadaljevanju fotograf)

Izvajalec dogodka fotografiranja je Oglaševanje in svetovanje, Miklos Jurisich s.p, Cesta v Zgornji log 74, 1000 Ljubljana, Slovenija, ID za DDV SI65051980, telefonska številka 040 / 806 414, e-pošta nikola@thesupporter.si, spletno mesto www.thesupporter.si.

Splošne določbe

Fotograf organizira dogodek Portrait Photo Marathon (v nadaljevanju dogodek) z namenom fotografiranja posameznikov (v nadaljevanju stranke), ki prijavijo svojo udeležbo preko spletne strani www.thesupporter.si (v nadaljevanju webpage). 

Lokacija in datum dogodka

Dogodek se izvaja v prostorih podjetja Hekovnik, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana (vhod za upravno enoto Ljubljana, 2. nadstropje). Dogodek se izvaja v petek, 22. 02. 2019. s pričetkom ob 17. v trajanju 5 ur.


Potek dogodka

Stranka se dogodka udeleži s prijavo na spletni strani fotografa www.thesupporter.si, ali preko e-pošte nikola@thesupporter.si. Zaradi tehničnih omejitev platforme na kateri se webpage nahaja se prijava obravnava kot registracija na novice. Po prejemu registracije fotograf stranki pošlje e-pošto, ki vsebuje Splošne pogoje udeležbe na dogodku fotografiranja, ter predlog okvirnega termina za fotografiranje. Okvirni termin stranka in fotograf lahko uskladita preko e-pošte. Stranka se strinja, da je določen okvirni termin informativne narave in da lahko pride do zamud pri izvedbi fotografiranja.

Sama izvedba fotografiranja traja do 15 minut. Stranka se fotografira na črnem ozadju. Stranka in fotograf izbereta tri fotografije, ki jih fotograf obdela in stranki pošlje na e-pošto. Čas obdelave/ dostave fotografij je do 14 dni. 

Obdelava fotografij

V ceni je všteta minimalna obdelava, ki zajema korekcijo barv in svetlobe, malenkostne korekcije nepravilnosti obraza (mozolji, majhne brazgotine, znamenja, …), ter dodatno ostrenje fotografije. V ceno niso vključeni večji popravki (podbradek, popravki in napake pri ličenju, odstranjevanje gub, umetno odstranjevanje kože, povečevanje ali manjšanje dela telesa, …). Stranka tovrstne popravke lahko naroči kot dodatna storitev, ki se obračunava po tarifi 50 EUR + DDV / uro. 

Ličenje in stil stranke

Izbor stila in/ali morebitnih ličil obraza stranka določa sama. Fotograf nima vpliva ali odgovornost glede na izbiro stranke.


Cena fotografiranja

Akcijska cena za fotografiranje je 30 EUR + DDV. Z vključenim DDV je cena 36,60 EUR. Stranka znesek poravna v gotovini na samem dogodku.

Dostava fotografij in avtorske pravice

Fotograf dostavi tri barvne fotografije v velikosti 2.000 pixelov po daljši stranici (72 dpi). Naročnik lahko naroči dodatne fotografije ali črno bele različice. Cena dodatne fotografije je 15 EUR + DDV. Ista cena se zaračunava za izvoz večjih formatov. Stranka se lahko odloči za privolitev uporabe posnetih fotografij v namen promocije fotografa (objave na spletni strani fotografa, uporaba fotografij v tiskanih promocijskih materialih, objava na socialnih medijih, …). V tem primeru se stranki prizna cena 25 EUR + DDV. Z vključenim DDV je cena fotografiranja v tem primeru 30,50 EUR. Stranka podpiše dovoljenje za uporabo fotografij. Dovoljenje je nepreklicno. 

S plačilom računa fotografa stranka pridobi pravice za uporabo fotografij na spletnih, digitalnih ali tiskanih medijih. Te pravice so neomejene na teritorij in čas. 

Stranka nima pravic za nadaljnje trženje fotografij (primer: prodaja fotografij preko spletnih knjižnic, …), nadaljnjo obdelavo brez predhodne privolitve fotografa, ali objavo v medijih s katerimi bi namerno škodovala ugledu fotografa. 

Moralne pravice so neodtujljive. 

Zaključne določbe

Fotograf lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni Splošne pogoje udeležbe na dogodku. Fotograf lahko dogodek prestavi ali odpove v primeru nizkega interesa, bolezni ali drugih nepredvidenih dogodkov, ki bi lahko vplivali na kakovost končnega izdelka.  V tem primeru je dolžan takoj obvestiti stranke, ki so se na dogodek prijavile. 


Kraj in datum: Ljubljana, 12. februar 2019.

husjur02TheSupporter Studio